kedd, november 28, 2023
caronline.hu

Autóklíma töltés: ne halogassa tovább!

2022-06-08 Fontos tudnivalók
autóklíma töltés

Megkezdődött a nyár, és ez bizony már az időjáráson is érződik. Egyre melegebb van, bizonyára nem kell már sokáig várnunk ez első hőhullámra sem, ezért, ha még nem tettük, akkor érdemes felkészülnünk a forróságra. Hogy hogyan? Mindenképp tisztíttassuk ki otthon a klímát, de gondoskodjunk az autóklíma töltésről is, hogy utazni se hőségben kelljen!

Nem mindenki tudja, de az autóklíma töltésre szükség van, ugyanis a hűtőközeg több okból is szivároghat, de természetes is, hogy idővel fogy. Ennek jeleit a klíma működésében figyelhetjük meg: ha nem hűti le eléggé a járművet, nem működik elég hatékonyan, akkor nagy valószínűséggel eljött a klíma töltés ideje. A művelet nem tart sokáig, nem jár nagy kiadással, ugyanakkor elengedhetetlen a légkondicionáló további működéséhez.

A másik fontos feladat, amit minden szezon előtt célszerű beiktatni, az autóklíma tisztítás. Erre azért van szükség, mert elkerülhetetlen, a berendezésbe por kerüljön, illetve a páralecsapódás miatt sajnos a penész is könnyen megtelepszik benne. Ha tisztítatlanul kapcsoljuk be a készüléket, akkor a spórák a levegőbe, onnan pedig a légutakba kerülnek, ahol irritálják a nyálkahártyát és kellemetlen tüneteket, súlyosabb esetben asztmát okoznak. Ez szerencsére elkerülhető, csupán nem szabad megfeledkezni róla, hogy a szezon előtt gondoskodjunk az autóklíma tisztításról. Természetesen mindezek mellett is előfordulhat, hogy a berendezés meghibásodik, de szerencsére a problémák többsége gyorsan elhárítható. Érdemes egy megbízható szervizt keresni, ahol mindenben segítenek.

Amennyiben ilyenre van szüksége, a legjobb helyen jár! Cégünk, az Ar-gó Abroncs Bt. készséggel áll ügyfelei rendelkezésére az autóklíma töltésével és tisztításával kapcsolatban is. Bővebb információért látogasson el a www.ar-go.hu weboldalra, ahol mindenről tájékozódhat! Ha további kérdése merült fel, forduljon hozzánk a +36 (30) 300-97-44-es telefonszámon vagy az argoabroncs@t-email.hu e-mail címen, munkatársaink szívesen válaszolnak minden kérdésére!

Like this Article? Share it!