szerda, október 4, 2023
caronline.hu

A téli motorgumikat megvette már?

2017-11-27 Termékek
A téli motorgumikat megvette már?

A legtöbb motoros a tél közeledtével elrakja motorját, hogy az téli álmot aludhasson, pedig kellő elővigyázatossággal télen is motorozhatunk! Viszont ehhez meg kell hozni a szükséges óvintézkedéseket, és ahogy az autók esetében, úgy a motoroknál is elengedhetetlen a téli motorgumik beszerzése!

Ha meghalljuk a téli gumi kifejezést, a legtöbb esetben eszünkbe sem jut, hogy az autókon kívül más közlekedési eszközöknek is szükségük lehet ilyesmire, holott egyre több gyártó készít motorokra téli gumikat. Nagyobb sebességek esetén, a hidegebb időszakban, a hagyományos gumiabroncsok sokkal könnyebben elvesztik tapadásukat, illetve stabilitásukat. Ha 7 °C alatt is használni akarjuk a motort, akkor mindenképp szerezzünk be egy téli motorgumi szettet, hogy a hidegebb időszakban is jól tapadó gumikkal közlekedhessünk.

Noha a téli motorgumi az autógumikhoz hasonlóan lett megtervezve, de van különbség a kettő között. Egy téli motorgumi sokkal több szilikont tartalmaz, mint egy nyári, ettől válik rugalmasabbá az átlagos gumiabroncsokhoz képest. Így a hideg aszfalton is képes megtartani puhaságát, ami elengedhetetlen feltétele a jó tapadásnak. Egy nyári gumi viszont 7 °C alatt megkeményedik, és nem kapcsolódik az útfelülettel olyan mértékben, hogy az biztonságos tapadást eredményezzen. Ezért szükséges a téli motorozáshoz téli motorgumikat felszereltetnünk, viszont 15 °C feletti hőmérsékletnél mindenképp cseréljük vissza a téli gumikat nyáriakra, mert melegben jobban kopnak, illetve ilyenkor már jobb tapadást biztosít egy hagyományos motorgumi.

Aki téli motorgumit szeretne vásárolni, az nehéz helyzetben van, hiszen itthon szinte alig kapni ilyen terméket. Szerencsére a Kék Hold bőséges készlettel és széles választékkal rendelkezik téli motorgumikból, sőt, a felrakásukban is tud segíteni! Érdemes felkeresni a honlapjukat a www.kekhold.hu címen, és tájékozódni a lehetőségekről! Kérdésekre a 06-1-240-4878-as telefonszámon válaszolnak, de e-mailen is elérhetőek, az info@kekhold.hu címen!

Like this Article? Share it!