szerda, október 4, 2023
caronline.hu

Amit a hátsó ablaktörlő cseréjéről tudni érdemes

2020-07-14 Termékek
hátsó ablaktörlő

A biztonságos közlekedés egyik alapvető feltétele jó látási viszonyok megteremtése, melyről többek között a tiszta szélvédő és hátsó ablak gondoskodik. Az optimális állapot megőrzése érdekében rendszeresen meg kell szabadítani a szennyeződésektől az üvegfelületeket, továbbá esős időben nélkülözhetetlen az ablaktörlő használata, ami eltávolítja azokról a vizet. Az első és a hátsó ablaktörlő lapátok egyaránt cserére szorulnak bizonyos időközönként, hogy a rendszer tökéletesen betöltse funkcióját, ám míg az első lapátok mindig szem előtt vannak, a hátsókra kevesebb a rálátásunk, ezért ezeket érdemes időnként ellenőrizni. A kérdés már csak az, honnan tudhatjuk, hogy elérkezett az idő a hátsó ablaktörlő cseréjére?

Átlagosan 9-12 hónap egy lapát élettartama, de ez csupán statisztika, minden autótulajdonos saját felelőssége, hogy időről időre ellenőrizze az ablaktörlő helyes működését! A hátsó ablaktörlő idő előtti elhasználódásának több oka is lehet, így például rövidíti az élettartamot, ha erős UV sugárzás éri, jégnek és hidegnek van kitéve, illetve ha homokszemcsék jutnak a lapátok alá.

Biztosan új lapátokra van szükség, amennyiben tisztítást követően az üvegfelületeken koszos és nedves foltok maradnak, erre különösen a széleken érdemes figyelni. Szintén árulkodó jel, ha az üvegen karcolások jelennek meg a hátsó ablaktörlő használatát követően. Végül arra is érdemes figyelni, hogy milyen hangokat hallat működés közben, ha ugyanis nyikorog vagy sípol, az egyértelmű jele annak, hogy a hátsó ablaktörlő megérett a cserére.

Ha elérkezett az idő, és új hátsó ablaktörtőre van szüksége, Önt is várja cégünk, a Hámori Autóalkatrész Kft. webáruháza! Böngésszen bátran kínálatunkban, a www.hamoriautosbolt.hu weboldalon, ahol azonnal le is adhatja rendelését, de ha bizonytalan a választásban, szakértőink rendelkezésére állnak! Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén, hívjon minket a +36-20-745-9926-os telefonszámon vagy írjon nekünk üzenetet a rendeles@hamoriautosbolt.hu e-mail címre!

Like this Article? Share it!